Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco o pečení

 Potahovací hmoty pro dorty:

- pravý marcipán - základ tvoří mandle v poměru 1:3, chuť výborná, je sladký a v neobarvené podobě má barvu loupaných mandlí

- fondánová hmota - předností této hmoty je nejen krásně sněhově bílá barva, ale také její pružnost, ideální pro svatební dorty, je méně sladká a lze vybírat z různých příchutí

 

Korpusy pro dorty:

- světlý, čokoládový, mramorový, kokosový, ořechový, makový

 

Krémy pro dorty:

- odlehčené máslové - vanilkový, čokoládový, nutella, káva, ořech, karamel, jahoda, malina, banán, kokos, ananas, pistácie

- šlehačkové /tvarohové - vanilkový, pařížský čokoládový, straciatella, karamel, lískový ořech, pistácie, káva nebo jen vanilkový s přidáním ovoce (jahoda, malina, borůvka, ananas, banán, mandarinka, broskev, višeň) 

 

Skladování dortů:

- dort je potřeba skladovat v chladu a suchu, ideálně v lednici s konstantní teplotou kolem 10-12°C (nižší výkon), kvůli eliminaci "teplotního šoku" při vyndání z lednice a následného orosení potahovací hmoty

- pokud se už stane, na orosená místa nesahejte (zůstanou tam stopy) a dort nechejte oschnout v dobře větratelné místnosti

- nikdy nedávejte dort do sklepa či na balkon, potahovací hmota snadno natahuje vlhkost a zápachy

 

 1.1.jpg